Για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Το ποδόσφαιρο από τη γέννηση του ήταν ένα άθλημα που παιζόταν σε αλάνες, πλατείες, πάρκα και οπουδήποτε μπορούσαμε να στήσουμε 2 τέρματα και να κλοτσάμε το τόπι. Ακόμα και τις τελευταίες δεκαετίες όπου ο καπιταλισμός το έχει μετατρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά σε προϊόν, σε εποχές που το <<επαγγελματικό>> ποδόσφαιρο κυριαρχεί,  η αγάπη μας για το παιχνίδι χωρίς ανταγωνισμό, εταιρίες, λεφτά και εκμετάλλευση μας βρίσκει ακόμα στα ίδια μέρη να κάνουμε αυτό που κάναμε από παιδιά. Έτσι οφείλουμε να προστατέψουμε αυτά τα μέρη και, γιατί όχι, να δημιουργήσουμε καινούρια…

Η ιστορία με το στρατόπεδο Μαρκοπούλου τραβάει εδώ και πολλά χρόνια με πολλά και διάφορα αρπακτικά να έχουν κάνει τις προσπάθειές τους για «αξιοποίηση». Άλλα τόσα όμως κρατάει και η επιθυμία μας για ανοιχτούς ελεύθερους χώρους, χωρίς τσιμέντα και  «σύγχρονη ψυχαγωγία», με πράσινο, με χώρο για ελεύθερη συνεύρεση, παιχνίδι και άθληση.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου το Σάββατο 8/9 και θα παρευρισκόμαστε στις 18:00 έξω από την πύλη του στρατοπέδου. Ενάντια στις μπίζνες κάθε δημοτικής αρχής θα συνεχίζουμε να προτάσσουμε με πείσμα τα αυτοσχέδια τέρματα, τα ματωμένα γόνατα και τις βουτιές στο χώμα.

Παρατίθεται και το κείμενο-κάλεσμα της πρωτοβουλίας.                                      ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.